Dobrou chuť..:)

Červenec 2009

Čokoládovo-mátová zmrzlina

8. července 2009 v 20:08 | Bajushkaa |  Nepečené dezerty

Čokoládovo-mátová zmrzlina

Ingredience: 225 g listů máty peprné, 50 g práškového cukru, 75 g čokolády, 2 vejce (žloutek a bílek zvláť), 275 ml šlehačky


Postup přípravy: Mátové listy co nejjemněji nakrájejte a smíchejte s 25 g cukru. Ve vodní lázni rozpusťte 50 g čokolády. Odstavte, přidejte žloutky a šlehejte do zhoustnutí. Ušlehejte pevnou šlehačku a přidejte do ní nakrájenou mátu. Šlehačku s mátou promíchejte s vychlazenou čokoládovou masou. Dejte zmrazit. Když zmrzlina začne tuhnout ještě ji 2 minuty šlehejte. Vraťte na mrazák a každých 45 minut ji zlehka promíchejte. Z bílků ušlehejte sníh. Přimíchejte zbylý cukr a sníh lehce vmíchejte do zmrzliny. Nakonec přimíchejte zbylou čokoládu a zmrzlinu vložte zase ne mrazák.
Zmrzlinu podávejte obloženou mátovými listy namočenými v rozehřáté čokoládě.
Zdroj: kniha Bylinky