Dobrou chuť..:)

Cibulové dalamánky

28. října 2009 v 20:35 | Bajushka (Kluci v akci-mírně upraveno) |  Pečivo
CIBULOVÉ DALAMÁNKY
42 g droždí
1 pl krystalového cukru
3 dcl vlažného mléka nebo vody
250 g polohrubé, popř.žitné celozrnné mouky
250 g hladké pšeničné mouky
1 dcl olivového oleje
1 cibule
1 pl drceného kmínu
1 čl tymiánu nebo oregana
1 cibule
sůl
pepř
na posypání celý kmín, hrubou sůl

Droždí rozetřeme s krystalovým cukrem na řídkou kašičku, zalijeme 1,5 dl vlažné vody, zaprášíme moukou a necháme kvásek vyběhnout. Přidáme zbytek ingrediencí a vypracujeme polotuhé těsto. Po jeho vykynutí tvarujeme dalámánky, sypeme kmínem a hrubozrnnou solí či jinými semínky, která máme po ruce
Pečeme dozlatova, asi 30 minut, ještě horké potřeme slanou vodou.

Místo cibule můžeme použít česnek, nebo ji úplně vynechat.

Dalamánky byly moc dobré, ale focení se nedožily...:) Ze stejného těsta jsem dělala krokodýla, plněného šunkou a sýrem.


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa


Komentáře

1 Hanushka Hanushka | Web | 29. října 2009 v 20:12 | Reagovat

Ten krokodýl je super, ale nevidím ho poprvé:) Celkem me udivuje, ze na takové věci máš trpělivost:)  ;)

2 Bajushka Bajushka | 29. října 2009 v 20:28 | Reagovat

Mě taky :-D

3 Romi Romi | Web | 30. října 2009 v 11:26 | Reagovat

Vypadá to krásně!

4 Hanka S. Hanka S. | 30. října 2009 v 15:39 | Reagovat

Barči, ten krokodýl se ti moc povedl, obdivuju tě, že se pouštíš do takových akcí!  ;-)  :-D  Hanka

5 Bajushka Bajushka | 30. října 2009 v 18:44 | Reagovat

Děkuju :-)  Ale obdivovat bych měla spíš já vás, to vaše krásně zdobené cukrovíčko nemá chybu  :-)

6 Eva Eva | Web | 25. listopadu 2011 v 12:31 | Reagovat

Velice hezké, sice už jsem ho viděla i jinde, ale i tak musím pochválit :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama