Dobrou chuť..:)

Marcipán

28. října 2009 v 13:25 | Bajushkaa |  Krémy, polevy, marcipán
Konečně jsem objevila recept na marcipán, který není tvrdý, má skvělou chuť a dobře se s ním pracuje. Vlastně jsem ho neobjevila, ale dostala jsem ho na diskuzi http://forum.sladkosti.net/
Patří k webu od Hanky Slatinské, www.sladkosti.net. Pokud potřebujete s něčím poradit, určitě se tam obraďte, mě už tam několikrát moc dobře poradili :)

Tady jsou ty recepty:

NEPRAVÝ MARCIPÁN
Rozpočet: 250 g moučkového cukru, 250 g dětské krupičky, 100 g másla, 4 lžíce vody, půl lahvičky mandlové tresti (raději méně) a potravinářské barvy.

MARCIPÁN
25 dkg suš.mléka
50 dkg cukr moučka
2 lžíce kukuřičného sirupu
2 lžíce vody
aroma

Pokud je málo vody už nepřilíváme ale jen namáčíme ruce. Krásně se s ním pracuje.

MODELOVACÍ HMOTA KARLA BRYMA Z VELKÉ BÍTEŠE
Rozpočet: 1 lžíce sušeného mléka se 14% tuku, 1 lžíce moučkového cukru, 1 lžička Solamylu, vaječný bílek podle potřeby, potravinářské barvy - nejlépe gelové.
Z uvedených surovin vypracujeme vláčnou hmotu (měla by být tvárná asi jako plastelína) a podle potřeby ji obarvíme potravinářskými barvami. Připravíme si pouze takové množství, jaké budeme momentálně potřebovat. Tato hmota nevydrží vláčná ani v případě, že je dobře zabalená ve fólii a uložená v chladnu. Výhodou je, že hotové výrobky rychle ztuhnou a dobře drží tvar. Navíc je čerstvá hmota natolik tvárná, že z ní můžeme vyválet velmi tenké plátky.

Zkoušela jsem ten poslední, je super, tady je výsledek
Paní Hance moc děkuji, za rady i recepty!! :)
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Romi Romi | Web | 30. října 2009 v 11:26 | Reagovat

Moc se ti povedli! Jsou nádherné:)

2 Bajushka Bajushka | 30. října 2009 v 20:15 | Reagovat

Děkuji:) Moje první kytičky :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama