Dobrou chuť..:)

Stifado

2. listopadu 2009 v 20:18 | Bajushka |  Hlavní jídla

Stifado

Stifado je něco na způsob našeho guláše s cibulkami. Většinou se vaří z králíka, ale můžete použít kuře nebo hovězí maso. Nejdůležitější jsou malé cibulky a koření. Je to jedno z mých oblíbených, typických řeckých jídel.

Recept mám z malé kuchařky ,,Greek Cuisine,, kterou jsem si koupila na řeckém ostrově Samosu. Je anglicky, takže to jje přeloženo mými slovy :)
  • 1 kuře, králík nebo kus hovězího
  • půl kila malých cibulek
  • 500 g sekaných rajčat (můžou být z konzervy)
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 2 dcl olivového oleje
  • 3 dcl červeného vína
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 celé skořice
  • hřebíček
  • nové koření
  • sůl
  • pepř
Cibulky oloupeme a necháme vcelku. Do hlubší pánve dáme olivový olej a necháme ho rozpálit. Přidáme maso a osmahneme. Přidáme cibulky a červené víno. Chvíli vaříme. Poté snížíme teplotu a přidáme rajčata, lžíci rajského protlaku trochu vody a koření. Nakonec přidáme sůl, pepř a ještě trochu vody a važíme zhroba 1 hodinu.
Dobrou chuť!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jaký používáte tvaroh?

Z vaničky
V papíru

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama