Dobrou chuť..:)

Mramorovaná citronovo-čokoládovábábovka

16. března 2010 v 13:43 | Zdroj:sladkosti.net
125 g másla,
200 g moučkového cukru,
2 balíčky vanilkového cukru,
5 žloutků,
420 g polohrubé mouky,
250 ml vlažného mléka, popř. smetany,
1 balíček prášku do pečiva,
sníh z 5 bílků + špetka soli
citrónová kůra,
2 lžíce kakaa,
100g nasekané hořké čokolády
100 kandované citrusové kůry
máslo na vymazání, strouhanka na vysypání a cukr na posypání

Cukr s máslem vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky, z bílků vyšleháme tuhý sních. Mouku smícháme s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Do másla přidáme mléka a polovinu mouky, druhou polovinu pak opatrně přimícháme se sněhem. Část těsta obarvíme kakaem a přidáme čokoládu. Do zbylého přimícháme kandovanou citrusovou kůru. Nalijeme do bábovkové formy (aby vzniklo mramorování).
Pečeme při 160°C 50-60 minut, asi po 20ti minutách přikryjeme.

Takže, jak vidíte, jsem zase zapoměla cukrovat..xD

Inspirace opět ze super webu sladkosti.net! Moc díky! :)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Hanka S. Hanka S. | 16. března 2010 v 22:15 | Reagovat

Bábovky, to je moje!!! :-D Máš zajímavou formu, takovou jsem ještě neviděla. ;-)
Barči, taky ti děkuju! :-D Hanka

2 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 23. března 2010 v 17:10 | Reagovat

To je opravdu zajímavý tvar bábovky,a bude taky určo moc dobrá.Měj se :-) Alena

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama